Das&Boom Das&Boom KIDS!
Doodgereden zogende dassen
Bij de vondst van een doodgereden zogende moederdas, is het duidelijk, dat er in de buurt (meestal binnen een straal van 1,5 km) ergens een kraamburcht moet liggen.

In de jaren van het herintroductieproject van Das&Boom werden deze kraamburchten meteen na een melding van een dode moederdas opgespoord. Met behulp van lokvoer en vangkooien werden de jonge dassen dan in een paar dagen gevangen en bij Das&Boom grootgebracht Deze dieren werden dan uitgezet op strategische plekken om de bestaande dassenpopulatie te kunnen versterken. Na het stoppen van deze herintroductie is Das&Boom gestopt met het actief vangen van jonge verweesde dassen.

Tegenwoordig probeert Das&Boom in die situaties middels bijvoeracties de jonge dieren op de kraamburcht bij te laten voeren.
Das&Boom speelt hierin een coördinerende en adviserende rol.
Deze bijvoeracties kunnen gestart worden vanaf half april tot half juni. Vóór half april komen de jonge dassen nog niet vanzelf tevoorschijn en is bijvoeren niet mogelijk. Na half juni zijn de dassen meestal zover ontwikkeld dat ze geen hulp meer nodig hebben.

Das&Boom kan behulpzaam zijn bij het zoeken naar de mogelijke kraamburcht, kan adviseren over de manier van bijvoeren en alles wat er verder bij komt kijken.


lees verder over bijvoeracties
REALISATIE: SITEWISE WEBMEDIA